هشتگ های داغ:
نوزما یکی از بیماری هایی است که سالانه حجم زیادی از زنبورها را تلف می کند و خسارات جبران ناپذیری را به زنبورستان ها وارد می کند. نوزما یک بیماری تک یاخته ای است که در شاخه قارچ ها قرار می گیرد. تاکنون دو گونه از نوزما شناسایی شده است.
گونه اول؛ نوزما سرانا وگونه دوم؛ نوزما آپیس نامیده میشود. گونه سرانا 100 تا 1000 برابر خطرناک تر و کشنده تر از گونه آپیس می باشد که مضرات و آسیب های حاصله از آن بصورت مرگ و میر زنبور عسل (ریزش) ، تلفات کندو و یا کاهش میزان محصولات مشاهده گردیده است.
گونه آپیس نوزما در اواخر زمستان و اوایل بهار زمانی که زنبورها فعالیت خود را شروع می کنند نوزما نیز در بین زنبورها شایع میشود. گونه سرانا نوزما نیز در هر فصلی امکان دارد که در بین زنبورستان شما رخ نشان دهد و با قوت به از بین بردن آنها بپردازد .
اما دانستن راه درمانی برای این بیماری یکی از بهترین راه های نجات از تلفات حاصل از آن است.
افسنطین گیاهی از تیره کاسنی و علفی است و گاها به ارتفاع یک متر می رسد. این گیاه خودرو است و بصورت انبوه در زمین های سنگلاخی، کنار جاده ها و دامنه کوهستان ها می روید. برگ افسنطین دارای ماده تلخی به نام ابسنتين (absinthine) است.
اسانس افسنطین طعم سوزاننده دارد و به رنگ سبز یا سبز مایل به قهوه ای دیده می شود.
شما می توانید برای استفاده از این گیاه ظرفی را کاملا پر از افسنطین کرده و سپس آنرا با الکل اتیلیک ۴۰ درصد پر کنید. کافی است تا بعد از سه روز گیاه را از صافی بگذرانید تا محلول قهوه ای رنگی حاصل شود. از این محلول بدست آمده دو قاشق غذاخوری به هر لیتر از شربت بریزید و به زنبوران بدهید.
زنبورداری مدعی است که افسنطین را با آب کاملا حرارت داده و بعد از سرد شدن از صافی گذرانده و دو قاشق در هر لیتر شربت ریخته و۳ یا ۴ بار به فاصله ۵ تا ۷ روز به زنبوران می دهد و با استفاده از آن چند سالی است که نوزما در زنبورستان دیده نمی شود.