هشتگ های داغ:
اسید فرمیک
اسید فرمیک یک اسید آلی که در گیاهان ومیوه هاوحتی در عسل به مقدار کم یافت میشود استفاده از اسید فرمیک برای مبارزه با واروآ با غلظت لازم وبه فرم گاز بوده که تبخیر شده وزمانی که داخل کندو از اسید فرمیک اشباح شود به سلول های مومی که قابلیت نفوذ هوا را دارد وارد میشود وکنه های زنبور عسل را از بین میبرد مزیت این ماده اینست که کنه ها به ان مقاوم نمیشوند. وقدرت کنه کشی برروی کنه وداخل سلول را دارد.
معایب ان به اثر سوء ان بر سلامتی انسان درصورت استنشاق دارد.
اگر درست وتحت شرائط دمایی مصرف نشود احتمال ملکه کشی میرود.
طریقه مصرف اسید فرمیک
اسید فرمیک در دمای بالای ۱۵ تا ۲۵ و۲۸ مصرف میگردد
دمای بالای ۳۰ درجه برای زنبور مضر بوده وزیر ۱۲ درجه بر روی زنبور اثر نخواهد گذاشت.
در کندوهای خیلی الوده میتوان دوبار بفاصله یک یا دوهفته بکاربرد.
میزان مصرف اسید فرمیک
امروزه اسید فرمیک به شکل ازمایشگاهی وبرای ضدعفونی مراکز دامی استفاده میگردد نوع ازمایشگاهی ۶۵ درصد ان به میزان ۲۵ تا ۱۰۰ سی سی برای انواع کندو میباشد شکل مصرف در کندوی کف بسته به میزان ۲۵ سی سی داخل ظروف پلاستیکی با در پوش وایجاد دوسوراخ بر روی ان صورت میگیرد استفاده از دستگاه تبحیر ساخت شرکت الوند(اقای عطاییان) ۵۰ تا ۷۵ برای کندوهای کف بسته کندوهای کف بسته ۱۰۰ تا ۱۲۰ سی سی برای کندوی کف باز با استفاده از دستگاه تبخیر مزیت دستگاه تبخیر اینست که با تنظیم درپوش وقرار داشتن نمدی داخل دستگاه اسید را در خود حفط کرده وتدریجی تا یک هفته ایجاد گاز داخل کندو نموده و بخاطر دوام اسید منجر به مرگ کنه ها داخل سلول میگردد ولی ظروف کوچک درپوش دار بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت تبخیر شده و به خاطر کوتاه بودن دوره قادر به کنی کشی داخل سلول نمیگردد و توصیه میشود همکاران تا سه بار داخل این قوطی ها به مقدار ۲۰ تا ۲۵ اسید ریخته تا کنه های داخل سلول از بین بروند.
فرمول رقیق کردن اسید فرمیک
بر حسب لیتر(۱۰۰۰ سی سی)
۸۵ درصد ۲۰۰ تا۲۳۰ سی سی اب نیاز دارد تا ۶۵ درصد بشه
اسید ۱۰۰ درصد ۳۲۰ تا ۳۵۰ سی سی اب نیاز دارد تا بشه ۶۵
فرمول
۶۵ درصد×۱۰۰۰ سی سی ÷ بر ۸۵ درصد میشه ۷۶۹
۷۶۹ -۱۰۰۰=۲۳۶
۲۳۶ مقدار اب برای اسید ۸۵ درصدهست
اسید ۱۰۰ درصد
۶۵×۱۰۰۰=۶۵۰-۱۰۰۰=۳۵۰
۳۵۰ اب مورد نیاز برای اسید صد درصد هست
این رقم را همیشه بیاد داشته باشید